Expozitia-concurs ”Floarea de apartament”, editia a IV-a

În anul şcolar 2007-2008, s-a desfăşurat ediţia a-IV-a a proiectului ”Floarea de apartament”.

Iniţiatorii proiectului, inspector de biologie, Draguşoiu Gheorghe, prof. Mihai Adriana şi prof. Miricel Florina, au pornit de la ideea că „plantele reprezintă un depozit de energie, frumuseţe, culoare şi sanatate”.

Scopul proiectului este formarea unor atitudini practice care să contribuie la înnobilarea floristică a claselor, şcolilor, balcoanelor şi apartamentelor, precum şi realizarea unui climat plăcut şi sănătos pentru a învăţa şi a trăi. Pentru această, elevii învaţă să cunoască plantele de apartament, condiţiile de vegetaţie, modalităţile de cultivare şi îngrijire, calendarul lucrărilor sezoniere, a dăunătorilor şi combaterea acestora. De asemanea, aceştia realizează lucrări specifice de plantare şi îngrijire a materialului dendrologic.

În fiecare an, în luna aprilie, în holul C.N.M.V., activităţile din timpul anului şcolar, se finalizează cu o expoziţie-concurs, la care, fiecare şcoală participantă îşi amenajează un stand cu plante, imagini din şcoală, aranjamente florale, prezintă proiecte cu imagini, filmuleţe, albume, reviste, pliante, fotografii cu plante, realizează prezentări Power-Point, precum şi prezentarea de activităţi desfăşurate în şcoli şi grădinile şcolare.

Expoziţia-concurs are 5 secţiuni: „Cel mai frumos stand”, „Cea mai frumoasă plantă din expozitie”, „Cel mai frumos proiect”, „Cea mai frumoasă şcoală cu plante”, „Cea mai frumoasă grădină scolara”.

Expoziţia se încheie cu acordarea de diplome, în ziua de „Florii”, în urma deliberării unui juriu format din profesori, reprezentanţi ai autorităţilor locale, reprezentanţi ai I.S.J. Prahova, părinţi, elevi, presă, conform criteriilor precizate prin regulamentul expoziţiei concursului.

În anul şcolar, la expoziţia-concurs „Floarea de apartament”, au participat 15 şcoli generale şi licee. Toţi participanţii, elevi, profesori, precum şi vizitatori(oricine şi-a dorit să admire standurile prezentate), au recunoscut că, într-o lume a poluării şi a vitezei, aceste plante şi aranjamente florale sunt o oază de încantare şi o binecuvântare pentru suflet.

Activitatea este organizată, iată, de 4 ediţii, câştigând în fiecare an mai mulţi adepţi, de către coordonator proiect, prof. Mihai Adriana, coordonator Forum „Micii Ecologisti”, prof. Miricel Florina şi inspector de biologie, Draguşoiu Gheorghe.